NieuwsThu, 02 Dec 2021 12:32

Helft van verkochte elektrische auto's is Chinees


Van de bijna 3 miljoen nieuwe elektrische auto's die in de eerste 9 maanden van dit jaar wereldwijd zijn verkocht, is maar liefst 45 procent van een Chinees merk. Dat blijkt uit gegevens van Jato Dynamics.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 12:09

Morgan schetst nieuwe driewieler


Morgan blijft zich opwerpen als de beschermheer van ouderwets automobiel genot. Het merk komt met een opvolger van de doldwaze 3 Wheeler en laat vandaag een uitgebreide reeks designschetsen van wat misschien wel de meest onpraktische, oncomfortabele auto van 2022 wie zijn bestaansrecht juist aan die eigenschappen ontleent.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 11:27

Rijbewijs halen weer fors duurder geworden


Wie rijlessen neemt moet rekenen op een gemiddelde prijs per uur rijles van €47,17. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Opvallend: kandidaten hebben gemiddeld meer uren rijles nodig voor het behalen van het rijbewijs dan twee jaar geleden.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 11:21

Proef gestart met autoverzekering gekoppeld aan rijbewijs


Een autoverzekering is normaal gekoppeld aan een auto en niet zo zeer aan degene die de auto rijdt. Verzekeraar Aon begint nu een proef met een verzekering die gekoppeld is aan een persoon en geldt voor alle auto's die diegene rijdt. Dat doet het met het oog op de (verwachte toename van) het gebruik van deelauto's.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 10:50

Knalkleuren voor alle Fords Mustang Mach-E


Goed nieuws voor wie hevig te spreken was over de op de absolute topversie van de Ford Mustang Mach-E geïntroduceerde lakkleuren Grabber Blue en Cyber Orange. De twee knallende kleuren zijn nu ook voor de minder intense versies van de elektrische SUV beschikbaar.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 09:55

Nissan Ariya Single Seater: knotsgekke racer met Ariya-techniek


Met studiemodellen kunnen autofabrikanten zonder daarbij geremd te worden door enige realiteitszin zich van hun meest creatieve kant laten zien. Dat resulteert vandaag in de Nissan Ariya Single Seater Concept. Inderdaad, een knotsgekke scheurneus met techniek de Ariya aan boord.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 09:33

Chinese fabrikant Aiways boert goed in Europa


Nederland behoorde tot de eerste Europese landen waar de Chinese fabrikant Aiways zijn elektrische SUV U5 aan de man bracht. Inmiddels is Aiways een jaar actief op Europese bodem. De fabrikant blijkt hier goede zaken te doen.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 09:18

Gefacelifte Porsche Cayenne Coupé betrapt


De huidige derde generatie Porsche Cayenne is sinds 2017 op de markt en dus duurt het niet lang meer voordat de SUV zijn tweede levensfase met een gefacelifte snuit ingaat. Op een nieuwe set spionageplaten is de platgedrukte versie van de Cayenne in camouflagepak te zien. We hebben het dan natuurlijk over de Cayenne Coupé.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 08:59

Gebruik lachgas geconstateerd bij 1.800 ongelukken


De laatste jaren lees je helaas geregeld dat het gebruik van lachgas een rol heeft gespeeld bij verkeersongevallen, meer dan eens met dodelijke afloop. Uit berichtgeving van NOS blijkt dat er in de afgelopen drie jaar maar liefst bijna 1.800 verkeersongevallen hebben plaatsgevonden waarbij lachgas een rol heeft gespeeld.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 08:50

Test: Audi Q3 Sportback


Een aantal jaren geleden waren de plug-in hybrides niet aan te slepen dankzij de fiscale voordelen die eraan verbonden waren. Daarna werd het stil, heel stil. De laatste jaren zijn de plug-in hybrides echter aan een opmerkelijke comeback bezig. Met de Q3 Sportback in 45 TFSIe-trim heeft Audi een interessant model in huis.

Lees verder


Thu, 02 Dec 2021 08:37

Nieuwe Kia Carens: terug naar MPV-land


Kia stoft modelnaam Carens af voor een nieuwe compacte MPV. De in 2018 van de markt verdwenen Carens wordt opgevolgd door een geheel nieuw model dat nog deze maand zijn debuut maakt.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 17:00

Project Maybach is grenzeloze offroader


Mercedes-Maybach presenteert 'Project Maybach'. Een elektrische showauto die de ultraluxe divisie van Mercedes van een hele creatieve kant laat zien.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 16:54

Suzuki komt met nieuwe hybride aandrijflijn


Suzuki introduceert een compleet nieuwe aandrijflijn die al in januari 2022 debuteert in de Vitara. Geheel tegen verwachting in betreft het volledig door Suzuki zelf ontwikkelde techniek waarvoor het niet heeft hoeven winkelen in het magazijn van Toyota.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 16:02

CEO Stellantis: 'EV-transitie gaat autofabrikanten breken'


De transitie naar volledig elektrisch rijden zet autofabrikanten onder immense financiële en operationele druk. Daarvoor waarschuwt Stellantis-CEO Carlos Tavares. Hij vreest voor kwaliteitsproblemen en dat het autofabrikanten zelfs de kop zal kosten.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 16:00

Volkswagen Taigo - Eerste rijtest


Wat de smaakpolitie ervan vindt is niet belangrijk, de SUV-\voupé rukt in alle segmenten op. Volkswagen vond dat het niet kon achterblijven en komt daarom met de Taigo: een lagere SUV op basis van de T-Cross. Wij reden ermee.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 15:14

Nieuwe Mercedes-Benz E-klasse voor het eerst te zien


De huidige generatie E-klasse wordt in januari zes jaar en dat betekent dat er in Stuttgart al hard wordt gewerkt aan een volledig nieuw model. Die nieuwe E-klasse waagt zich nu in testkostuum voor het eerst buiten de deur.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 14:30

BMW 02-serie op de kop tikken - Uit de Oude Doos


De BMW 02-serie is uitgegroeid tot een gewilde klassieker. Een auto waar je nu behoorlijk geld aan kwijt bent als je een mooi exemplaar wil. In 1991 waren ze uiteraard nog een stuk goedkoper te krijgen. Precies 30 jaar geleden zochten we uit of je er verstandig aan deed om er eentje aan te schaffen.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 13:31

Nieuwe Kia Sportage vanaf net geen €35.000


De extravagant gelijnde nieuwe Kia Sportage is een maand na zijn Europese debuut al op de Nederlandse prijslijst gezet. De nieuwe Sportage heeft een vanafprijs van €34.895 en staat al vanaf medio december bij de dealers.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 13:12

Brandstofprijzen lijken over piek heen


De brandstofprijzen zakken nu al een tijdje. Op het niveau van vorig jaar zijn we nog lang niet, maar er is wel een goede kans dat een liter benzine binnenkort weer minder dan 2 euro kost.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 11:49

Volkswagen ID Buzz in de kou gezet


Volgend jaar brengt Volkswagen eindelijk de ID Buzz op de markt, een elektrische bedrijfswagen met sterke designinvloeden van de oer-Volkswagebusjes. Op een nieuwe set spionageplaten is die ID Buzz beter dan ooit te zien.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 11:47

Kentekens scannen voor opsporing blijft toegestaan


De overheid mag voorlopig kentekens van auto's blijven scannen om te kijken of de eigenaar boetes nog niet heeft betaald, of wordt gezocht door justitie. Belangenorganisatie Privacy First eiste in een kort geding dat de opsporingsmethode zou worden verboden, maar de rechtbank in Den Haag wees die eis af.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 11:18

Tesla verkoopt fluitje voor klokkenluiders


In de Amerikaanse online Tesla Shop was kortstondig een wel heel eigenaardig product te vinden. Voor 50 dollar kon je de Cyberwhistle aanschaffen, een fluitje in de vorm van de Cybertruck dat eigenlijk als verborgen kritiek op 'klokkenluiders' en Apple fungeerde.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 10:36

Autoverkoop november: bijna 18 procent in de min


Het mag geen verrassing zijn dat de automarkt hevig wordt getergd door het chiptekort. Zodoende zijn ook de verkoopcijfers van nieuwe personenauto's in november niet veel soeps. De afgelopen maand zijn namelijk slechts 27.333 nieuwe personenauto's verkocht, zo blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 10:21

Aston Martin V12 Vantage komt terug


In een tijd waarin de ene na de andere sportieveling extra pk's put uit een elektromotor lepelt Aston Martin doodleuk een dikke twaalfcilinder in de Vantage. Het merk bevestigt namelijk dat het volgend jaar de V12 Vantage aan zijn portfolio toevoegt.

Lees verder


Wed, 01 Dec 2021 09:43

BMW i7: elektrische 7-serie klaar voor 2022


BMW vuurt volgend jaar zijn concurrent van de Mercedes-Benz EQS op autoland af. Die volledig elektrische variant van de nieuwe 7-serie is nu vanuit elke hoek in camouflagetrim te zien, BMW deelt namelijk een uitgebreide reeks foto's van een i7 die aan koudetests wordt onderworpen.

Lees verder

AutoWeek  (c) 2021 DPG Media B.V. B.V.