NieuwsWed, 01 Apr 2020 16:50

Volkswagen verlengt Duitse productiestop


Volkswagen maakt bekend dat het de Duitse fabrieken voor langere tijd op non-actief laat staan. De situatie met het coronavirus laat het nog niet toe om al open te gaan op de eerder gecommuniceerde datum.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 16:00

Videoflashback: Lexus LFA Nürburgring edition


Iedere week halen we een videoklassieker uit de kast om de thuiswerkweek iets aangenamer te maken. Sandor reed in 2011 de spectaculaire, hardcore-LFA op de plek waarnaar hij vernoemd is. Kijk en luister vooral mee met ons rondje over de Nordschleife.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 15:20

Zuid-Europese autoverkoop stort ineen door coronavirus


Met de kalender omgedraaid naar april is het tijd om terug te kijken of een zeer bijzondere maand. Dat de autoverkopen door de coronacrisis zouden dalen, kon iedereen aan z'n water voelen. Nu is duidelijk hoe hard de klappen zijn gevallen. Zuid-Europa wordt hard geraakt!

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 14:40

'Bentleys eerste elektrische auto komt in 2025'


Waar menig merk op elektrisch vlak al van zich heeft laten horen, blijft het in het hogere segment nog wat stil. Het Britse Autocar sprak met Bentleys CEO en is meer te weten gekomen over de eerste EV van het premiummerk.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 13:44

Karma stelt E-flex-platform beschikbaar voor andere merken


Karma laat weer eens van zich horen en kondigt aan dat het zijn platform voor elektrische auto's beschikbaar stelt voor andere autofabrikanten. Karma's E-flex-platform geldt nu al als basis voor zijn vorig jaar onthulde Revero GT.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 12:38

Volkswagen hint naar GTE-versies van Arteon en Tiguan


De Volkswagens Arteon en Tiguan krijgen op den duur waarschijnlijk beiden een GTE-versie. De twee modellen zijn volgens het merk rijp voor een plug-in hybride aandrijflijn.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 11:45

30 jaar AutoWeek: dit was nummer 14 in 1990


In deze bijzondere en toch wel ongezellige tijd is het des te leuker om wat nostalgie op te halen. Vanaf vandaag ligt de gloednieuwe AutoWeek 14 in de winkel, maar wat stond er precies dertig jaar geleden in dat nummer?

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 11:34

Nieuwe Jeep Grand Cherokee loopt tegen de lamp


Jeep heeft een stel nieuwe SUV's in zijn ontwikkelingscentrum staan. Een daarvan is de nieuwe generatie van de Grand Cherokee, een auto waar ook een variant met drie zitrijen van komt. Die extra praktische SUV is nu in camouflagepak in het openbaar gesnapt.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 11:19

Facelift BMW 5-serie weer in beeld


De huidige generatie van de BMW 5-serie is zo'n beetje halverwege zijn levenscyclus en dus kan het niet lang meer duren voor de facelift wordt doorgevoerd. De bijgewerkte 5-serie is nu opnieuw goed te zien.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 11:11

Verkoopcijfers maart kelderen door corona


Het mag dan triviaal zijn ten opzichte van veel andere gevolgen van corona, ook de autoverkopen zijn besmet met het virus. In de Nederlandse dealershowrooms is het inmiddels stiller dan in een Benedictijnenklooster.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 11:06

Skywell toont eerste elektrische SUV


Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat een Chinese fabrikant een nieuw volledig elektrisch aangedreven model naar voren schuift. Vandaag is het de eind vorig jaar uit de grond gestampte fabrikant Skywell dat zijn EV presenteert: de BE11.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 10:31

Totaal aantal bestelauto's vijfde jaar op rij gestegen


Wie het idee heeft dat er in de afgelopen jaren steeds meer busjes op de weg kwamen, heeft gelijk. In 2019 is voor het vijfde jaar op rij het aantal bestelauto's gestegen.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 10:25

Eerste prijzen nieuwe Skoda Octavia bekend


Skoda heeft de eerste nieuwprijzen van de vierde generatie Octavia vrijgegeven. De Tsjechische ruimtereus wordt geïntroduceerd als First Edition.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 09:50

Mild-hybridtechniek voor BMW 3-serie, X3 en X4


BMW meldt tussen neus en lippen door dat het op korte termijn nieuwe mild-hybridversies aan het leveringsgamma van drie modellen toevoegt.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 09:38

Seat begint met productie van beademingsapparaten


Inmiddels zijn diverse industrieën overgegaan op het maken van hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden in de coronacrisis. De auto-industrie haakt vooral stevig aan en nu is ook Seat begonnen met de bouw van beademingsapparatuur.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 09:07

Nieuwe Daihatsu Taft klaar voor productie


Eind vorig jaar trok Daihatsu tijdens de Tokyo Auto Salon een blik nieuwe en veelal knotsgekke kleintjes open. Tussen die nieuwkomers zat ook een modelletje waar in ieder geval een productieversie van zou komen: de Taft Concept. Het is die dappere micro-SUV waarvan Daihatsu nu de productieversie laat zien.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 08:56

Ford verlengt productiestop in Verenigde Staten


De maatregelen voor het indammen van het coronavirus worden verspreid over de wereld verlengd. Zo ook in de Verenigde Staten. Ford ziet zich dan ook genoodzaakt om het werk langer stil te laten liggen.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 08:37

Lamborghini start productie mondkapjes


Lamborghini is begonnen met het produceren van onder meer mondkapjes. De gemaakte artikelen worden geschonken aan het Sant'Orsola-Malphighi-ziekenhuis in de Italiaanse stad Bologna,

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 07:51

Nieuwe Nissan X-Trail nu al te zien


Nissan heeft een compleet nieuwe X-Trail in de ontwikkelingskamers staan en het is die nieuwe generatie van de SUV waar nu de eerste patentplaten van zijn opgedoken.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 07:17

Toyota RAV4 ook als Outdoor


Toyota breidt het leveringsgamma van de RAV4 uit met een nieuwe uitvoering, de stoer aangeklede Outdoor. AutoWeek kan direct melden wat de nieuwe RAV4-smaak gaat kosten.

Lees verder


Wed, 01 Apr 2020 07:02

Toyota Corolla 2.0 Hybrid tijdelijk goedkoper


Toyota levert de Corolla in diverse soorten en maten. De Auris-opvolger is leverbaar als hatchback, als Hatchback, Touring Sports én als Sedan, carrosserievarianten die alleen ook nog eens met diverse motorstoringen te krijgen zijn. Toyota verkleint nu het prijsverschil tussen de 1.8 Hybrid en 2.0 Hybrid.

Lees verder


Tue, 31 Mar 2020 16:27

Volkswagen ziet autoverkoop China herstellen


Volkswagen rekent deze maand in China op een verviervoudiging van het aantal in februari verkochte auto's. Stephan Wöllenstein, verantwoordelijk voor de Chinese activiteiten van het merk, verwacht dat er ongeveer een miljoen nieuwe voertuigen geregistreerd zullen worden.

Lees verder


Tue, 31 Mar 2020 16:00

Nissan Juke - Welkom Duurtest


Cross-overpionier Nissan was er niet alleen met de Qashqai vroeg bij, ook de Juke was bij zijn aantreden in 2010 een trendsetter. De pionier ging erg lang mee, want pas na negen jaar kwam er een opvolger. Van de eerste generatie van de B-segment cross-over hadden we een duurtester, dus ook van de nieuwe versie halen we er één aan boord.

Lees verder


Tue, 31 Mar 2020 15:30

General Motors start enorme mondkapjesproductie


Wereldwijd springen grote bedrijven in op de coronacrisis door op allerlei manieren ondersteuning te bieden. Ook in de auto-industrie gebeurt veel op dit gebied en General Motors doet een duit in het zakje met de productie van mondkapjes.

Lees verder


Tue, 31 Mar 2020 14:57

Gefacelifte Porsche Panamera Sport Turismo weer buiten


De Porsche Panamera is bezig met de tweede generatie en die staat inmiddels een facelift te wachten. Dat betekent uiteraard ook dat de Sport Turismo tegen het licht wordt gehouden en daarbij wordt nog steeds het één en ander bijgeschaafd.

Lees verder

AutoWeek  (c) 2020 Sanoma Media Netherlands B.V.