NieuwsMon, 10 Aug 2020 00:42

Mercedes-Benz E 300 de - Rij-impressie


Ondanks het SUV-geweld van het heden is de E-klasse nog altijd de best verkochte Mercedes allertijden. De huidige generatie komt alweer uit 2016 en dus vond MB het tijd voor een facelift. We reden de diesel plug-in: een concept waar Mercedes nog altijd in gelooft.

Lees verder


Sun, 09 Aug 2020 12:06

Dynamic Steering – Cornelis schetst


In krappe parkeergarages is het erg prettig wanneer je voor maximaal insturen van de voorwielen zo min mogelijk aan het stuur hoeft te draaien, en op de snelweg is het juist andersom. Met behulp van een kleine elektromotor en een flexibel tandwiel dat zich afrolt tegen de binnenvertanding van een andere wiel is zoiets mogelijk. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?

Lees verder


Sun, 09 Aug 2020 10:00

De Vluchtstrook: ruitenwissers op zijruiten en spiegels


Sommige dingen zijn een schot in de roos, andere zaken blijken vooral gimmicks. Dat laatste is het geval bij de opmerkelijke ruitenwissers op Japanse auto's, eind jaren 80.

Lees verder


Sun, 09 Aug 2020 09:00

Karmann-Mobil met uitzicht door klapdak


Het betere kampeergevoel: dat wil Karmann-Mobil bereiken met de introductie van de nieuwe buscamper Davis 'View'. De modellen hebben dezelfde indeling als de bestaande Davis-modellen, maar nu met een uitklapbaar dak waarin een extra bed is ondergebracht van 180 x 120 cm. Met een vrij uitzicht vanaf een hoogte van 2,7 meter!

Lees verder


Sat, 08 Aug 2020 10:00

Back to Basics: Polestar 2


We moesten allemaal even geduld hebben, maar Polestar is vorige maand begonnen met de Europese levering van zijn eerste volledig elektrische auto: de Polestar 2. Na de Tesla Model 3 zijn er maar weinig andere auto's gekomen waarbij iedereen zó enthousiast werd. Tijd om de elektrische Zweed met Chinees bloed hier ook eens uit te kleden.

Lees verder


Sat, 08 Aug 2020 09:00

Audi A3 Sportback vs. Mercedes-Benz A180 - Dubbeltest


Met de huidige A-klasse heeft Mercedes-Benz een echte winnaar in huis. Sinds de auto in 2018 werd geïntroduceerd, hebben vele concurrenten zich erop stukgebeten, waaronder ook de Audi A3. Met een geheel nieuwe generatie doet het merk uit Ingolstadt echter nogmaals een poging om de hatchback uit Stuttgart van de troon te stoten.

Lees verder


Sat, 08 Aug 2020 08:00

Volvo XC40 - Achteruitkijkspiegel


Na maanden van inbellen vanuit het thuiskantoor kruipt Michiel weer eens achter het stuur van een auto om de week door te nemen met Roy. Vanuit een Volvo XC40 gaat het over winterbanden in zomertijd (inclusief pijnlijke anekdote uit de Seat Ibiza-cup) en de briljante auto's van Gordon Murray: de McLaren F1 en diens geestelijk opvolger, de T.50.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 16:24

Gouden kunst-Corvette te koop


De Hoofddorpse kunstenaar Frans Ouwerkerk kreeg het ooit aan de stok met de gemeente Haarlemmermeer omdat hij een goud beschilderde Chevrolet Corvette tegen de gevel van zijn huis wilde zetten. Nu zoekt hij leegte en moet de bijzondere C4 weg.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 16:01

Buick haalt ook laatste sedan uit Amerikaanse bestellijsten


Buick is met de productie van de Regal gestopt. "Boeiend", zul je wellicht denken. Maar die Buick Regal heeft verrassend veel overeenkomsten met een auto die bij ons vrolijk rondrijdt. Tegelijkertijd staakt Buick daarmee ook de productie van zijn laatst overgebleven sedan.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 15:58

'Uitspraak Tesla-scherm les voor fabrikanten' -- AutoWeek Podcast


Deze week in De Uitlaat bespreken Marco en Roy de Duitse rechter die het verbiedt een touchscreen aan te raken en bespreken ze de nieuwe T.50 al opvolger van de McLaren F1

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 15:22

Tesla gaat zelf auto's wrappen in China


Wereldwijd krijgen heel wat Tesla's door middel van een wrap een andere kleur. Tesla pikt daar graag een graantje van mee, en gaat het wrappen in ieder geval in China zelf ook aanbieden.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 14:30

Facelift Friday: Renault Mégane I


Hoewel de eerste Renault Mégane technisch veel gemeen heeft met voorganger 19, betekende het model in veel opzichten een nieuw begin voor Renault. De eerste Renault met de nu erg bekende naam verscheen in 1995 en kreeg in 1999 een forse facelift.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 14:23

BMW M4 trekt camouflagejas langzaam uit


Het is ondertussen geen geheim meer dat BMW volle bak bezig is met de ontwikkeling van een hardcore-versie van de nieuwe 4-serie. De M4 is namelijk al meermaals vastgelegd, maar nooit eerder met zo weinig camouflage.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 12:15

Kia stuurt Sonet in India de weg op


Kia heeft de gloednieuwe Sonet aan het wereldpubliek getoond. De nieuwe compacte cross-over is vanuit het Indiase New Delhi het toneel opgestuurd. Kia koos deze plek uiteraard niet geheel willekeurig uit.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 12:09

Lexus ES krijgt lithium-ion-accu in Japan


De Lexus ES 300h levert z'n nikkel-metaalhybride-accu in Japan in voor een lithium-ion-exemplaar. De stap levert een verbetering voor het verbruik op, maar hoeven we in Europa voorlopig niet te verwachten.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 11:06

Nu ook vier jaar garantie voor Volkswagen en Skoda


Bij de mainstream-merken van de Volkswagen Groep was er een merkwaardig verschil als het gaat om garantie. Bij Seat kreeg je vier jaar, bij Volkswagen en Skoda de helft. Dat wordt nu rechtgezet.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 10:34

'VVD Amsterdam wil parkeerkorting elektrische auto's'


In Amsterdam heeft de fractie van de VVD gevraagd om de parkeertarieven en -vergunningen voor eigenaren van een elektrische auto te verlagen.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 09:50

Ook Carlos Ghosn getroffen door ramp Beiroet


Voormalig Nissan- en Renault-topman Carlos Ghosn ziet zich na zijn afzetting, arrestatie en spectaculaire ontsnapping opnieuw geconfronteerd met tegenslag. In de enorme explosie, die dinsdag de haven van Beiroet verwoestte en tientallen mensen het leven kostte, liep ook de villa van Ghosn schade op.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 09:18

Cadillac start elektrisch offensief met Lyriq concept-car


General Motors lijkt wakker te zijn geschut en komt in rap tempo met verschillende EV's. Naast een toekomstige elektrische Hummer, worden ook Cadillacs vol met elektromotoren en batterijen gestopt. Deze volledig elektrische Lyriq concept-car is het startschot voor het elektrische pad dat Cadillac gaat bewandelen.

Lees verder


Fri, 07 Aug 2020 09:07

Mitsubishi's Masuko legt ook rol als bestuursvoorzitter neer


Mitsubishi-veteraan Osamu Masuko legt na z'n rol als CEO nu ook z'n positie als bestuursvoorzitter neer. Z'n gezondheid zou de reden zijn om een stap terug te doen.

Lees verder


Thu, 06 Aug 2020 16:00

Mini Cooper S Works - Op de Rollenbank


Volgens de officiële gegevens heeft de Mini Cooper S Works 'gewoon' 163 pk, net als een Mini Cooper S. Dat heeft ermee te maken dat het Works-pakket in deze jaren pas later werd geïnstalleerd. Dat betekent ook dat er vaak auto's worden aangeboden als 'Works', maar dat helemaal niet zijn. Pieter van Luipen komt met zijn Works naar de rollenbank om eens te laten controleren of hij wel een echte heeft gekocht.

Lees verder


Thu, 06 Aug 2020 15:32

Ford teast nogmaals Puma ST


Ford gooit er op deze mooie, warme dag nog maar eens een teaser van z'n 'hot-SUV' Puma ST tegenaan. Goed nieuws voor wie zich zorgen maakt over de milieu-impact van zo'n high-performance-model: hij is hartstikke groen!

Lees verder


Thu, 06 Aug 2020 14:32

Volkswagen-topman Herbert Diess zelf op vakantie met ID.3


Wie onderweg naar z'n Italiaanse vakantiebestemming een Volkswagen ID.3 tegenkomt, moet even goed naar binnen kijken. De kans is namelijk groot dat Volkswagen-topman Herbert Diess zelf achter het stuur zit!

Lees verder


Thu, 06 Aug 2020 13:46

Duitse autoverkoop blijft achterlopen op 2019


Na veel andere landen is nu ook duidelijk hoe de verkoopmaand juli in Duitsland verlopen is. De Duitse autoverkoop blijft achterlopen op die van 2019.

Lees verder


Thu, 06 Aug 2020 12:20

BMW 2-serie Coupé toont klassiek profiel


BMW-liefhebbers kijken reikhalzend uit naar de 2-serie Coupé, die zonder de voorwielaandrijving van de 2-serie Gran Coupé én de discutabele grille van de grotere 4-serie Coupé door het leven mag. De nieuwe tweedeurs toont nu z'n klassieke profiel.

Lees verder

AutoWeek  (c) 2020 DPG Media Magazines B.V.