NieuwsMon, 21 Sep 2020 16:36

Volkswagen ID4 schijnt de wereld in


De wereld kan er eigenlijk niet meer omheen: Volkswagen presenteert deze week de gloednieuwe ID4. De teasercampagne draait nog op volle toeren in afwachting van dat moment. De laatste set met mysterieuze foto's laten de lampen zien: die bleven tot noch toe afgeschermd van de wereld.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 16:25

CDA wil spijkermatten inzetten tegen negeren rode kruizen


Madeleine van Toorenburg, Tweede Kamerlid voor het CDA, pleit voor een hardere aanpak van automobilisten die rode kruizen boven de snelweg negeren. Ze vindt dat de inzet van spijkermatten hierbij overwogen moet worden. Deze vorm van handhaving is echter behoorlijk omstreden.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 16:00

Skoda Octavia iV - Rij-impressie


Iedereen weet dat de eerste pannenkoek altijd mislukt. Het is voor de Skoda Octavia te hopen dat die volkswijsheid niet klopt, want voor het eerst komt het model nu als plug-in hybride beschikbaar. In Wenen kijken we hoe die smaakt.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 15:25

Citroën Type HG is klein broertje van retro-HY


Eén van de allerleukste retrocreaties van de afgelopen jaren, was toch wel de Type H-ombouw van de Citroën Jumper. Die krijgt nu een klein Jumpy-broertje.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 15:16

'Introductie elektrische Mercedes-Benz EQA loopt vertraging op'


Na de Mercedes-Benz EQC volgen de compactere EQB en EQA. Volgens nieuwe geruchten laat de EQA echter nog even op zich wachten.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 14:32

Terugblik: Terugroepactie om roestend Bentley-ornament


Terugroepacties zijn er altijd al geweest en zullen ook altijd wel blijven. Soms om begrijpelijke redenen, soms lijkt het wat pietluttig. Niet in dit geval.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 14:18

Nikola-voorman stapt op na vermeende misleiding


Trevor Milton, oprichter en bestuursvoorzitter van startup Nikola, stapt vrijwillig op nadat hij door een groep activistische aandeelhouders werd beschuldigd van fraude. De leiding van het bedrijf wordt nu overgenomen door de voormalig vice-directeur van General Motors.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 13:40

Publiek welkom bij Grand Prix van de Eifel


Bij de Grand Prix van de Eifel op de Duitse Nürburgring zullen 20.000 toeschouwers worden toegelaten. De kaartverkoop van de race begint dinsdag.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 13:25

Touring Superleggera Aero 3 is Ferrari F12 met retrosaus


Je kunt de heren en dames van Touring Superleggera wel een exoot toevertrouwen om er iets speciaals van te maken. Dat bewijst men met haar nieuwste creatie: de Aero 3.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 11:41

Drenthe krijgt testcircuit voor elektrische auto's


In het Drentse Emmer Compascuum wordt hard gewerkt aan een nieuw soort circuit. Het E-Circuit Emmen moet het duurzaamste circuit ter wereld worden en gaat dienen als proeftuin voor het racen en testen met elektrische auto's. De opening staat gepland voor volgend jaar.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 11:06

Elon Musk vraagt Tesla-medewerkers harder te werken


Tesla's topman Elon Musk heeft in een interne mail medewerkers gevraagd om een extra tandje bij te zetten. De kwartaalcijfers hijgen in de nek van de CEO en hij is uit op een nieuw record. Aan de bak dus!

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 10:31

Hyundai Grand i10 Sedan is los


Liefhebbers van kleine en wellicht ietwat ongemakkelijk ogende sedannetjes opgelet. Hyundai heeft de Grand i10 Sedan gepresenteerd, een net geen vier meter lange vierdeurs met bekende techniek!

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 10:20

'Nissan Z Proto gaat bijna ongewijzigd in productie'


Voor degenen die twijfelen of Nissan nog veel gaat veranderen aan de Z Proto voordat het 'de nieuwe Z' wordt, heeft de hoofdontwerper een helder antwoord.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 10:00

Weblog: Het stekkerkeerpunt


Het vette spaarvarken is de 3008 HYbrid4 van Peugeot. Dat propte een stevige 1.6 turbomotor plus twee elektromotoren in de populaire crossoverdoos, hing er een stekker aan en stemde de componenten zo goed op elkaar af dat het ding met een batterij van 13,2 kWh tot zestig kilometer elektrisch rijdt. Ik heb het geprobeerd, hij kan het echt. De Opel GrandlandX is er overigens ook met dit testosteronpakket, nu PSA een soort merkengrabbelton is geworden. Daar gaan we het niet over hebben. We moeten ...

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 10:00

Renault Twingo 1.5 dCi - 2012 – 481.581 km - Klokje Rond


Ach ja, de Renault Twingo. Die is bedoeld voor de boodschappen, om de kinderen naar school te brengen en heen en weer naar blokfluitles. Maar dan hebben we toch echt even gerekend buiten deze witte 1.5 dCi. Die heeft na acht jaar al bijna een half miljoen kilometers achter de kiezen. En zijn taak zit er nog lang niet op.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 09:52

Vernieuwde Mitsubishi Eclipse Cross te zien


Mitsubishi laat meer zien van de vernieuwde Eclipse Cross. Goed nieuws: van de SUV komt ook een plug-in hybride PHEV-versie!

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 09:20

Nieuwe BMW M3 en M4 schemeren door


Daags voor de onthulling van de nieuwe BMW M3 en M4 laat de Duitse fabrikant de topversies al deels zien. Woensdag trekt de rook helemaal op.

Lees verder


Mon, 21 Sep 2020 09:08

Toyota GR Super Sport hypercar te zien


Het afgelopen weekend schudde het Belgische Le Mans weer op zijn grondvesten doordat de 88e 24 uur van Le Mans verreden werd. Toyota greep die wereldberoemde race aan om het publiek alvast kennis te laten maken met zijn gloednieuwe hypercar. Die circuittijger moet uiteindelijk ook op de weg belanden.

Lees verder


Sun, 20 Sep 2020 12:00

Dubbelmassa-vliegwiel - Cornelis schetst


De verbrandingsmotor levert zijn prestaties niet eenparig maar schoksgewijs: telkens wanneer er in een cilinder een verbranding plaatsvindt krijgt de krukas een zwiep. Het vliegwiel moet zorgen dat de motor tussen die verbrandingspieken blijft draaien, het liefst zo gelijkmatig mogelijk. Helemaal uitbannen van die schokgolven lukt niet. En dat is jammer, want ze hebben invloed op de levensduur van de transmissie en het drukken het comfort. Door het vliegwiel tweedelig uit te voeren en de beide ...

Lees verder


Sun, 20 Sep 2020 10:00

De Vluchtstrook: 'Curb Feelers'


In deze editie van De Vluchtstrook bespreken we een simpele doch effectieve oplossing uit de vorige eeuw om schade aan banden en velgen te voorkomen: 'curb feelers', als het ware een soort 'voelsprieten' onderaan de zijkant van de carrosserie. Tegenwoordig zijn ze met name populair op één specifiek soort auto.

Lees verder


Sat, 19 Sep 2020 10:00

Back to basics: Skoda Karoq


Door alle SUV's bij de Volkswagen Groep is het bos bijna niet meer te zien. Bij Skoda neemt de Karoq de plek in tussen de Kamiq en de Kodiaq. Voor net geen € 30.000 verlaat een exemplaar de showroom, maar is dat ook de beste keuze van de drie?

Lees verder


Sat, 19 Sep 2020 08:00

Volvo V60 T6 Recharge - Achteruitkijkspiegel


Roy belt vanuit de Volvo XC60 T6 met Frank om de week door te nemen. Frank was bij BMW en weet nu alles over de nieuwe M3 en M4. En Roy natuurlijk over de consequenties van Prinsjesdag voor de autowereld. Bij Polestar zijn ze onbekend met de bijbelse wijsheid 'wie zonder zonde is werpe de eerste steen' en Roy vertelt wat er nieuw is aan de Ferrari Portofino M.

Lees verder


Fri, 18 Sep 2020 17:21

Vijf luxe occasions die je bankrekening kunnen slopen


Auto's uit het hogere segment van de markt hebben dikwijls een aantal zaken met elkaar gemeen: ze schrijven af als een baksteen en worden met de jaren alleen maar duurder om rijdend te houden. Wij hebben vijf occasions uit het topsegment op een rijtje gezet die een potentieel gevaar kunnen vormen voor je bankrekening.

Lees verder


Fri, 18 Sep 2020 16:00

Mazda CX-30 - Volvo XC40 - Dubbeltest


Mensen willen SUV's en cross-overs vanwege de ruimte, horen we vaak. Maar ook als die modellen compacter worden verkopen ze in Nederland uitzonderlijk goed. Volvo wil hiervan maximaal profiteren en komt met een nieuwe instapper van de XC40. Wij zetten er een fijne Mazda CX-30 tegenover.

Lees verder


Fri, 18 Sep 2020 15:39

Peugeot met hypercar-prototype naar Le Mans


Peugeot gaat vanaf 2022 weer meedoen in het World Endurance Championship en ook met de 24 uur van Le Mans. Bij de 24 uur van Le Mans van dit jaar, toont het alvast een vooruitblik op haar aankomende raceauto.

Lees verder

AutoWeek  (c) 2020 DPG Media Magazines B.V.